Natuurvoeding en snacks

Categorie: 
Shop

 
Wij zijn gespecialiseerd in natuurlijke hondenvoeding en snacks. Het lichaam van het dier functioneert optimaal als het ‘levend voedsel’ krijgt. Onder levend voedsel voor carnivoren verstaan we vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse groenten.

Voor alle producten die wij aanbieden staan wij jou graag met raad en daad bij. U kan bij ons terecht voor Markus Mühle (koudgeperste natuurbrokken) en Carnibest (KVV en snacks). Voor een gepast voedingsadvies voor jouw hond, maak je best een afspraak via info@kateanddogs.be.

 


Beginnersinformatie KVV

Wat is kvv?
Kvv staat voor kant en klaar vers vlees. Alle ingredienten die je hond, kat of fret nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diepbevroren. Je hoeft alleen maar de juiste porties te bepalen en deze in de voerbak doen.

Hoeveel en hoe vaak voeren?
Je kunt de exacte hoeveelheden aanpassen aan de behoefte van jouw hond. Wordt jouw hond te dik, dan geef je wat minder en vice versa.

Welk dier? Hoeveelheid per dag Hoevaak?
Pup

tot 4 maanden: 50 gram per kg lichaamsgewicht
4-7 maanden: 40 gram per kg lichaamsgewicht
7-10 maanden: 30 gram per kg lichaamsgewicht
10+ maanden: 20 gram per kg lichaamsgewicht

tot 3 maanden: 4 keer per dag,
3- 6 maanden : 3 keer per dag
6- 12 maanden:  2 keer per dag.
12+ maanden: 1 of 2 keer per dag
Volwassen hond

20-30 gram per kg lichaamsgewicht.
Actieve en kleine honden: tot zo’n 40 gram per kg lichaamsgewicht
Drachtige en zogende hond: 30-40 gram per kg lichaamsgewicht

1 of 2 keer per dag

Overstappen van brok naar vers
Voor veel honden is de overstap simpel en kan dit zonder problemen in een keer. Voor sommige honden is het wat lastiger, als ze bijvoorbeeld gevoelige darmen hebben. Voor deze honden wordt vaak aangeraden om te laten wennen aan rauw vlees, door in het begin er wat kokend water overheen te gooien. Let er dan wel op dat het bot goed gemalen is en er geen stukken bot inzitten, want verhit bot kan scherp en lastig verteerbaar worden.