Kynologisch Masseur Basis

Wanneer: 
start vrijdag 17 september om 19u - GROEP VOLZET
Waar: 
Theorie online en praktijk bij Hondenschool Happy Tail, Kuilstraat 50, Erondegem
Prijs: 
€ 850,00 incl BTW
Inschrijven: 
http://www.kateanddogs.be/inschrijvingsformulier
 
Ben jij toe aan een NIEUWE UITDAGING? Wil jij een rol spelen in meer ontspanning bij honden en meewerken aan een beter welzijn?
Dan is hondenmassage misschien iets voor jou!
 
In deze opleiding zal je meer leren over honden én jezelf. Je gaat al snel ontdekken dat hondenmassage veel meer is dan massagetechnieken leren toepassen. dat leggen wij graag nog even hieronder uit:
 
In verbinding werken met de hond
Het leren ‘in verbinding’ met de hond te werken staat centraal in onze opleiding. Als je goed luistert naar de communicatiesignalen, kan de hond stapsgewijs leren ontspannen. In deze unieke samenwerking met de hond kun je ook jezelf tegen komen en lessen leren over meer ontspanning bij jezelf óf meer geduld hebben bij het uitvoeren van de sessie óf energetisch waarnemen… Dit mag je allemaal op eigen tempo gaan ontdekken, waarbij wij jou vanuit onze ruime praktijkervaring kunnen ondersteunen in jouw leerproces.
 
Een toekomstgericht beroep
Hondenmassage wordt steeds belangrijker binnen het welzijn van de hond, omdat steeds meer mensen gaan inzien dat het óók voor honden een goede manier is om gedrag en de gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen en waar nodig probleemgericht aan te pakken. Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken. Een pup die in zijn eerste levensfase weinig tot geen contact heeft gehad met mensen en andere honden, zal in zijn leven sociaal tekort komen. Honden hebben het, net als mensen, nodig om contact te maken en aangeraakt te worden, dat is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.
In de wetenschap wordt er ook steeds meer bekend over de emoties bij honden en meer balans in de positieve en negatieve emotionele systemen. Aanraking en massage maken onderdeel uit van één van de positieve emotionele systemen en brengen daarmee een belangrijke bijdrage aan de balans in emoties.
Aanraking en massage kunnen daarmee niet alleen lichamelijk een prikkel geven, maar ook emoties en mentale processen in beweging brengen. Hoe verder je in de opleiding gaat, hoe meer je hiervan gaat ontdekken en kun je therapeutisch gezien bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij stress-reductie, traumaverwerking, pijnreductie en/of ondersteuning bij revalidatie.
In ons beroep stellen wij geen diagnose! Bij vermoeden van een probleem verwijzen wij door naar een medisch specialist of gedragsspecialist en werken graag ermee samen. Iedereen heeft zo zijn specialisme en waar je als Kynologisch masseur erg goed in bent, is een hond leren ontspannen, wat op elk niveau van de opleiding weer een stuk verdieping geeft. Daarmee is ons beroep juist een erg mooie aanvulling het werk van fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Daar werken wij dan ook veel meer samen.
 

De data voor de opleiding in najaar 2021:

  • Online theorieles 1: 17/09 (19u - 22u)
  • Online theorieles 2: 01/10 (19u – 22u)
  • Praktijkles 1: 09/10 (10u – 16u)
  • Online theorieles 3: 29/10 (19u – 22u)
  • Praktijkles 2: 13/11 (10u – 16u)
  • Online theorieles 4: 26/11 (19u – 22u)
  • Praktijkles 3: 11/12 (10u – 16u)
  • Online theorieles 5: 14/01/22 (19u – 22u)
  • Examen: vrijdag 18 en zaterdag 19 februari 2022 (examen wordt afgenomen op de locatie in Dorst)

Deze module is bedoeld voor een ieder die met honden werkt of wil werken en een extra service wil aanbieden in de dagelijkse praktijk.

Meer info: http://www.kateanddogs.be/KMB